top of page
Zoeken

Wat zou jij anders willen in je leven?

Bijgewerkt op: 26 nov. 2019

Had jij je ook zo verheugd op je vakantie? Even lekker niets aan je hoofd, heerlijk in de zon, lekker eten en drinken, geen wekker, even helemaal weg uit de dagelijkse sleur. Die eerste dagen op vakantie is het altijd lastig om erin te komen. Je voelt nog stress van de dagen voor vertrek en moet wennen aan het feit dat er niets hoeft. Na een tijdje ben je heerlijk in de vakantiesfeer. Je geniet er echt van en dan… is het opeens alweer voorbij.


Inmiddels ben je een paar weken verder en lijkt die heerlijke vakantie lang geleden. Het ontspannen gevoel is weg. Je zit opnieuw in de structuur van school en werk. Je hoofd zit bomvol met allerlei to-do’s. Je laat je leiden door alles dat op je af komt. Je wilt het eigenlijk anders, maar het lukt niet om echt iets te veranderen.


Veranderen gaat ook niet zomaar. Een grote verandering ontstaat door talloze kleine stappen. Dus als je iets anders wilt, volg dan onderstaande stappen om te veranderen en jouw leven stapje voor stapje leuker te maken!

Stap 1 - Zie het voor je

Wat je ook anders zou willen, het begint met dit voor je te zien. Zie jezelf als die relaxte moeder die je wilt zijn. Of als iemand die geniet van het werk dat ze doet. Stel je voor hoe je je voelt en wat je dan anders doet. Eventueel kun je kijken naar mensen die dit al hebben of doen. Wat voor gewoonten heeft die relaxte moeder? Staat ze in de ochtend eerder op? Laat ze haar kinderen meer zelf doen? Heeft ze hulp? En die vriendin die haar werk zo leuk vindt, wat maakt dat zij wel van haar werk geniet? Wat geeft het haar? Hoe combineert zij alles?


Stap 2 -Besluit welke acties je gaat nemen

Ga op onderzoek uit en kijk welke stapjes jij kunt zetten om dit ook te bereiken. Formuleer duidelijk je voornemens en maak ze positief en concreet. Je wilt bijvoorbeeld dat de ochtenden relaxter worden (een goed begin maakt de rest van de dag ook leuker!). Je voornemen is dan om iedere ochtend relaxed en positief de dag te starten. Zie jezelf als relaxte vrouw die rustig opstart en voel de rust die hierdoor ontstaat. Je ontdekt dat je dit kunt bereiken door eerder op te staan en besluit: Ik zet de wekker van maandag t/m vrijdag een half uur eerder, zodat ik rustiger op kan starten en relaxed aan mijn dag begin.


Stap 3 -Onderneem actie en zorg voor ondersteuning

Zet je wekker dan meteen voor de hele week en licht je partner en/of kinderen in zodat zij je kunnen motiveren dit te blijven doen als jij even een lastig moment hebt. Blijf focussen op het fijne gevoel dat je wilt bereiken en hou vol. Na een tijdje wordt het een gewoonte en merk je dat je door deze kleine stap je leven weer wat leuker hebt gemaakt. Door op deze manier steeds kleine veranderingen door te voeren is het makkelijker vol te houden en creëer je snel nieuwe gewoontes die je leven leuker maken.

Veel succes! Laat je me weten welke kleine stap jij gaat zetten?


Vanuit De Coach Studio help ik vrouwen te ontdekken wat voor werk echt bij hen past.

Wil jij ander werk doen maar heb je geen idee wat voor werk bij je past? Plan dan een gratis coachgesprek met mij in. Ik help je graag op weg naar een leuker leven, met meer balans en een baan die je energie en plezier geeft. Plan je gratis coach gesprek in op:

115 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De juiste keuzes maken

Het is vakantietijd. De ideale periode om even helemaal tot rust te komen. Want er is altijd iets te doen. Er wordt van allerlei kanten aan je getrokken. Je moet van alles en hebt het idee dat je gele

Σχόλια


bottom of page