top of page
Zoeken

De juiste keuzes maken

Bijgewerkt op: 26 nov. 2019

Het is vakantietijd. De ideale periode om even helemaal tot rust te komen. Want er is altijd iets te doen. Er wordt van allerlei kanten aan je getrokken. Je moet van alles en hebt het idee dat je geleefd wordt. Er zijn zoveel ballen in de lucht te houden. Waar is de tijd voor jezelf? De ruimte om je eigen plannen en ideeën uit te voeren?


Je verlangt naar even niets en hoopt dat je deze vakantie helemaal tot rust kunt komen, eindelijk eens dat boek kunt lezen, bij kunt slapen, en gezellige dingen kunt doen. Maar voordat je het door hebt is je hele vakantie alweer vol gepland, gelukkig wel met leuke dingen, maar doordat je weer geen rust hebt, voelen sommige activiteiten toch als “moeten”.


Herkenbaar? Voor mij is het altijd een uitdaging geweest om de juiste balans te vinden voor mezelf. Te veel afspraken en activiteiten maakten dat ik deze afspraken niet meer leuk vond, dat ik er niet van kon genieten. En als ik weinig te doen had, dan voelde het weer te saai. Tegenwoordig komt niets doen eigenlijk nooit meer zomaar voor. Er is altijd wel ietste doen sinds ik moeder ben van een tweeling en mijn eigen bedrijf heb. Voor mij is het dus vooral belangrijk voldoende rust in te plannen. Dat is niet altijd makkelijk. Toch heb ik de laatste jaren steeds meer rustmomenten voor mezelf gecreëerd. Door keuzes te maken in wat ik wel en niet doe. Ik merk dat het mij echt helpt om bewuster te leven, om keuzes te maken die bij mij passen en om mij zekerder te voelen over mezelf.


Soms is het extra belangrijk om even stil te staan. Bijvoorbeeld wanneer je eigenlijk niet meer weet wat je leuk vindt. Of wanneer je je afvraagt wat wil ik nu eigenlijk echt? Als je merkt dat je nergens meer echt van geniet en je verlangt naar rust, neem dan echt eens de tijd om bij je leven stil te staan. Als je zo doorgaat hoe zou je leven er over een half jaar dan uitzien?

Je vakantie is bij uitstek het moment om eens voor jezelf te bedenken wat jij nodig hebt. Heb jij ook dat verlangen naar rust? Of is het juist tijd voor actie? Vraag jezelf eens af welke ballen je nog in de lucht wilt houden? Welke ballen wil je graag loslaten? En waarop wil je de focus leggen?


Schrijf voor jezelf eens op een leeg vel papier:

Waar wil ik mee stoppen?


En op een ander vel papier:

Waar wil ik meer aandacht aan geven? Waar wil ik mijn focus op leggen de komende tijd?


Als je dit voor jezelf duidelijk hebt, dan wordt het ook makkelijker om de juiste keuzes te maken. Het maakt je gelukkiger wanneer je zelf bepaalt wat je echt wil doen, zodat je minder moet en weer vol zelfvertrouwen gaat doen wat je het allerliefste doet.Ik ben Manon van de Haterd, psycholoog en coach. Vanuit De Coach Studio coach ik vrouwen om te kiezen vanuitzichzelf. Ik begeleid vrouwen die ander werk zoeken maar geen idee hebben wat voor werk nu echt bij ze past. Wil je meer weten of vaker mijn blogs ontvangen? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.


38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page