top of page
Zoeken

De juiste keuzes maken

Bijgewerkt op: 26 nov. 2019

Het is vakantietijd. De ideale periode om even helemaal tot rust te komen. Want er is altijd iets te doen. Er wordt van allerlei kanten aan je getrokken. Je moet van alles en hebt het idee dat je geleefd wordt. Er zijn zoveel ballen in de lucht te houden. Waar is de tijd voor jezelf? De ruimte om je eigen plannen en ideeën uit te voeren?


Je verlangt naar even niets en hoopt dat je deze vakantie helemaal tot rust kunt komen, eindelijk eens dat boek kunt lezen, bij kunt slapen, en gezellige dingen kunt doen. Maar voordat je het door hebt is je hele vakantie alweer vol gepland, gelukkig wel met leuke dingen, maar doordat je weer geen rust hebt, voelen sommige activiteiten toch als “moeten”.


Herkenbaar? Voor mij is het altijd een uitdaging geweest om de juiste balans te vinden voor mezelf. Te veel afspraken en activiteiten maakten dat ik deze afspraken niet meer leuk vond, dat ik er niet van kon genieten. En als ik weinig te doen had, dan voelde het weer te saai. Tegenwoordig komt niets doen eigenlijk nooit meer zomaar voor. Er is altijd wel ietste doen sinds ik moeder ben van een tweeling en mijn eigen bedrijf heb. Voor mij is het dus vooral belangrijk voldoende rust in te plannen. Dat is niet altijd makkelijk. Toch heb ik de laatste jaren steeds meer rustmomenten voor mezelf gecreëerd. Door keuzes te maken in wat ik wel en niet doe. Ik merk dat het mij echt helpt om bewuster te leven, om keuzes te maken die bij mij passen en om mij zekerder te voelen over mezelf.


Soms is het extra belangrijk om even stil te staan. Bijvoorbeeld wanneer je eigenlijk niet meer weet wat je leuk vindt. Of wanneer je je afvraagt wat wil ik nu eigenlijk echt? Als je merkt dat je nergens meer echt van geniet en je verlangt naar rust, neem dan echt eens de tijd om bij je leven stil te staan. Als je zo doorgaat hoe zou je leven er over een half jaar dan uitzien?

Je vakantie is bij uitstek het moment om eens voor jezelf te bedenken wat jij nodig hebt. Heb jij ook